image
 |  0 5 Лютого 2018 | 09:31

На Волині не затримали жодного водія за перевищення швидкості 50 кілометрів за годину

На Волині жоден водій не був затриманий за перевищення швидкості  50 кілометрів за годину.
Такою є відповідь патрульної поліції Волинської області на запит Волинь UA.
Попри те, що нові правила дорожнього руху вже діють, патрульні поліцейські наразі не можуть перевіряти, чи дотримуються їх водії, бо просто не мають чим.
«Станом на 31.01.2018 року поліцейським Управлінням не притягнуто жодного водія транспортного засобу за перевищення встановлених обмежень швидкісного режиму, оскільки на даний час в поліції відсутні сертифіковані технічні засоби вимірювання швидкості транспортних засобів, а також фіксація адміністративних порушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі не здійснюється», - йдеться у відповіді.

До речі, обмеження швидкості до 50 км/год діє в американських та європейських містах. У поліції підрахували, що зниження швидкості у населених пунктах зменшить ризики для пішоходів, які потрапляють під колеса авто. Бо при меншій швидкості — менший гальмівний шлях. Як зазначають поліцейські, якщо при зіткненні на швидкості 60 км/год ймовірність того, що пішохід загине, — 82%, то при 50 км/год така ймовірність — 20%.
 
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити