image
 |  4 5 Лютого 2018 | 14:43

На засіданні міжвідомчої групи в прокуратурі Волині обговорили стан протидії видобутку бурштину в області

У прокуратурі Волині відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань протидії незаконному видобутку бурштину на території області.
Про це 05 лютого 2018 року повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.
Зауважимо, що до складу цієї групи входять представники прокуратури, Волинської обласної державної адміністрації, Головного управління Національної поліції, управління Служби безпеки України в області, Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки національної поліції України, Волинської митниці ДФС, управління державної служби з надзвичайних ситуацій в області, Державної екологічної інспекції, Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Розпочинаючи засідання міжвідомчої групи, її керівник, перший заступник прокурора області Віктор Швидкий зауважив, що завдяки вжитим заходам на території області упродовж минулого та поточного років не допущено масового видобутку бурштину.
Так, у минулому році територіальними органами поліції виявлено 9  випадків спроб незаконного видобутку бурштину та 10 випадків незаконного зберігання бурштину.
Упродовж 2017 року у двох провадженнях за фактами незаконного видобутку бурштину обвинувальні акти скеровано до суду, винні особи засуджені до покарання у виді штрафу.
Наразі територіальними органами поліції розслідується 24 кримінальних провадження про незаконний видобуток бурштину та незаконне його зберігання. У ході розслідування цих проваджень минулоріч проведено низку результативних обшуків, у ході яких вилучено понад півтори тонни  каміння бурштину та обладнання для його обробітку.
Водночас, нині в області постала проблема забезпечення належного постійного патрулювання місць видобутку бурштину, відтак задля її вирішення прокуратурою області скеровані відповідні листи керівництву Національної поліції України та Національної гвардії.
Визначивши перелік заходів, яких необхідно вжити з метою недопущення на Волині незаконного видобутку бурштину, перший заступник прокурора області наголосив також на тому, що усім правоохоронним органам необхідно активізувати роботу щодо виявлення місць скупки, переробки й збуту бурштину та осіб, які причетні до його переміщення через державний кордон.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити