image
 |  0 5 Лютого 2018 | 09:31

В Києві обговорять місію України в глобалізованому світі

9 лютого 2018 року в Києві відбудуться V Бандерівські читання «Місія України та національні інтереси в глобалізованому світі: візія націоналістів».
До участі в читаннях запрошено відомих політологів, дипломатів, істориків, філософів, лідерів правих політичних сил. Захід організовують Недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень» та Науково-дослідний інститут українознавства. Подію проведуть у колонній залі Київської міської ради.
Цьогоріч у рамках V Бандерівських читань відбудеться обговорення актуальних проблем міжнародного позиціонування України та викликів на сучасні геополітичні загрози, глобалізму, обмеження суб'єктності національних держав та розмивання ідентичності.
У межах заходу відбудеться оголошення результатів Всеукраїнського конкурсу есе для молодих науковців «Чи здатна Україна на власний геополітичний проект» та нагородження його переможців. Також буде вручено ювілейні медалі до 75-річчя Української Повстанської Армії від фонду «Літопис УПА» учасникам українських визвольних змагань середини ХХ століття. Окрім того, на читаннях діятиме виставка Інституту національної пам'яті та заплановане проведення ярмарку націоналістичної літератури із автограф-сесіями присутніх авторів.
Довідка: Бандерівські читання проводяться з 2014 року в перших днях лютого в час створення Організації Українських націоналістів 1929 р. як руху, який поставив за мету встановлення Української соборної самостійної держави, її збереження та розвиток.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити