image
 |  4 6 Лютого 2018 | 16:59

Ізраїль відреагував на рішення президента Польщі підписати закон про Інститут нацпам'яті

Єрусалим сподівається, що до законодавства будуть внесені необхідні виправлення та зміни.
Про це 06 лютого 2018 року повідомляє сайт «Тиждень.ua».
У Міністерстві закордонних справ Ізраїлю висловили сподівання, що протягом розгляду закону «Про Інститут національної пам'яті» Конституційним судом Польщі, до нього будуть внесені поправки.
Ізраїль продовжує вести діалог із польськими офіційними особами та висловлю свої критичні зауваження щодо нового польського законодавства. Президент Польщі направив закон до Конституційного суду для внесення роз'яснень, - зауважив прес-секретар МЗС Ізраїлю.

Наголошується, що Єрусалим сподівається протягом відведеного терміну на розгляд закону у суді, дві сторони матимуть змогу домовитися про внесення бажаних змін і виправлень.
Ізраїль і Польща поділяють відповідальність за вивчення та увічнення історії та пам'яті Голокосту, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 6 лютого президент Польщі Анджей Дуда вирішив підписати закон «Про Інститут національної пам’яті». Польський президент також зазначив, що що направляє документ до Конституційного суду. У своїй заяві Дуда наголосив на тих змінах у законі, які викликали критику в Ізраїлі, і зовсім не згадував про ті зміни, в яких ідеться про спірні питання з Україною.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити