image
 |  4 6 Лютого 2018 | 13:00

У Луцьку пропонують затвердити використання червоно-чорного прапора ОУН

У Луцьку пропонують на офіційному рівні затвердити використання червоно-чорного прапора ОУН як символа боротьби українців за незалежність і свободу. Про це йде мова у проекті рішення «Про використання революційного прапора ОУН на території міста Луцька», внесеному фракцією ВО «Свобода».
Документом пропонується:

  1. Рекомендувати підняття біля адміністративного будинку Луцької міської ради, а також на будівлях, у яких розміщуються органи місцевого самоврядування, революційного прапора ОУН у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв, згідно з додатком.

  2. На знак вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань революційний прапор ОУН піднімається в траурному оформленні – у цьому випадку до верхньої частини древка або флагштока прапора прикріплюється чорна стрічка.

  3. Рекомендувати керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань міста Луцька вивішувати революційний прапор ОУН на будівлях у дні, затверджені в додатку до цього рішення.


  4. Перелік дат, під час яких пропонується піднімати червоно-чорний прапор: 1 січня, 3 лютого, 5 березня, 21 травня, четверта неділя травня, 14 червня, 30 червня, 30 липня, 14 жовтня.

    "Сейм Республіки Польща 26 січня 2018 року ухвалив пакет законів, зокрема зміни до "Закону про Інститут національної пам'яті ‒ Комісію з переслідування злочинів проти польського народу" і деяких інших законів, спрямованих проти України та українців. Заборона "бандерівської ідеології" ‒ це заперечення права українців на власну державність і національну гідність. У своїй політиці агресивного реваншизму та односторонньої ревізії історії депутати Сейму дійшли до заборони називати польські катівні на кшталт Берези Картузької (де мордували і страчували українців, білорусів, литовців, євреїв та представників інших національностей) "концентраційними таборами". Вони дійшли й того, що територію Галичини називають "Східною Малопольщею" та забороняють згадувати про факти співпраці польського уряду з Третім Рейхом (зокрема, під час розподілу Чехословаччини)! Це ще раз свідчить про цинічні подвійні стандарти польської верхівки. Такі рішення польського Сейму ‒ це безпрецедентна образа, що відбулася на тлі спроб України відновити добросусідські відносини з Польщею. Бачимо, як союз України та Польщі ‒ ядро Балто-Чорноморської осі ‒ опиняється під загрозою через дії польських корисних ідіотів Кремля та бездіяльність української влади", - йде мова у пояснювальній записці.

    Автори рішення наголошують, що воно дозволяє публічно задекларувати позицію міської ради, як представницького органу, що покликаний відображати волю та настрої лучан.
     
     

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити