image
 |  4 6 Лютого 2018 | 11:46

У школах Волині відсутні понад 20% учнів

На Волині у навчальних закладах відсутні понад 20% учнів через високий рівень захворюваності на грип та застуду. Про це власкору «ВолиньUA» повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі.

Протягом останнього тижня в області реєструється ріст захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями та грипом на 13% в порівнянні з минулим тижнем.  Захворіло понад 6,4 тисяч осіб, серед котрих 64% — це діти до 17 років. Кількість госпіталізованих з ускладненнями «ГРВІ» збільшилась на 11%.

За результатами досліджень вірусологічної лабораторії Волинського обласного лабораторного центру від двох хворих дітей із Рожищенського району виділено вірус сезонного грипу типу В, що свідчить про циркуляцію цього збудника на території області.

Показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 8,6%. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст області. Найвищі  показники захворюваності на ГРВІ та грип зареєстровано в Маневицькому,  Луцькому  районах, містах Луцьку та Нововолинську, найнижчий – в Іваничівському, Рожищенському  районах. З початку епідемічного сезону вже перехворіло близько 90 тисяч  волинян (8,5%), що менше рівня минулого року на 19%.

Так, у навчальних закладах відсутні понад 20 % учнів. На карантин відправили окремі школи  в Іваничівському, Ківерцівському, Ратнівському,  Рожищенському, Шацькому районах та Луцьку. Станом на 6 лютого обмежувальні заходи ввели у 15 школах області.

Протягом 3-4 лютого загострилась ситуація щодо захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями в школі-інтернат с. Затурці Локачинського району Волині, де захворіло 11 учнів. Дітей оперативно ізольовали та госпіталізували, за контактними встановили медичний нагляд. Вихованці та персонал закладу щеплені проти грипу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити