image
 |  5 6 Лютого 2018 | 15:31

У «темному інтернеті» продають базу клієнтів «Нової пошти», - ЗМІ

У "темному інтернеті" виставлені на продаж дві бази клієнтів "Нової пошти" - на 500 тисяч і на 18 мільйонів користувачів.
Про це на своїй сторінці в Facebook написав консультант з кібербезпеки Єгор Папишев.
"Сьогодні виявлений факт продажу невстановленими особами бази даних клієнтів "Нова Пошта". Таких баз дві: перша містить інформацію близько півмільйона чоловік, з персональними даними в розбивці ПІБ/телефон/місто/серія та номер паспорта/email. Друга - 18 мільйонів записів, але з меншою деталізацією (лише ПІБ і телефон)", - написав Папишев.

 



Відзначається, що кіберексперту вдалося зв'язатися з продавцем і перевірити якість інформації. Йому надали довільний шматок бази, а також дали можливість перевірити інформацію за номерами телефонів.
"Номери належали зовсім різним людям з різних міст і ніяк не були пов'язані один з одним. Відповідь прийшла менше, ніж за п'ять хвилин, і містила абсолютно точні і свіжі дані про клієнтів (включаючи змінене, в зв'язку з недавнім заміжжям, прізвище однієї з них)", - пише кіберексперт.
"Для додаткової перевірки я задав ще кілька телефонних номерів, які апріорі не могли бути використані в сервісі Нової Пошти (це корпоративні номери)  - їх в цій базі не виявилося", - додав він.
Видання Internet.ua повідомляє, що продавець вийшов на зв'язок з російського поштового сервера та вказав ціну у 1500 гривень за детальну базу.
Прес-служба "Нової пошти" в коментарях під постом зазначила, що база не є актуальною.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити