image
 |  2 6 Лютого 2018 | 18:00

У Володимирі-Волинському презентували проекти реконструкції центральної частини міста

Чотири можливих варіанти реконструкції центральної частини міста презентували сьогодні у Володимир-Волинській міській раді.
Про це інформує власкор Волинь UA.
До обговорення цих пропозицій запросили й активну громаду міста.
Власне, проекти реконструкції зачіпали сквер напроти ресторану «Дружба», площу Героїв та сквер біля історичного музею.
Свої роботи представили Михайло Габріель, Андрій Гнатюк, Тарас Дукельський та Василь Нечипорук.
Презентація Михайла Габріеля. Передбачає торгові ряди на вулицях Ковельська та Шевченка, відновлення дзвіниці костелу Іоакима та Анни, а також встановлення пам’ятника Небесній Сотні у сквері напроти ресторану «Дружба».



Презентація Андрія Гнатюка. Передбачає встановлення на площі міста пам’ятника символу міста Юрію Змієборцю, часткове відновлення торгових рядів на вулицях Ковельська та Шевченка, будівництво нової міськради, а також повну реконструкцію скверу біля музею зі встановленням у ньому фонтана та дитячого майданчика.










Презентація Тараса Дукельського по реконструкції скверу біля музею. Розрахована більше на дітей, адже передбачає два ультрасучасних дитячих майданчика для дітей різного віку, розумні лавочки та МАФи з розетками та вільним вай-фаєм.

Презентація Василя Нечипорука. Пропонує встановити замість обеліска Слави часів Другої світової фонтан з під світкою та музикою у вигляді корони, розбиття площі на квадрати бруківкою. У сквері біля музею встановити скульптуру монаха капуцина, який за легендою там освячував воду та облаштувати дитячу зону з дерев’яних конструкцій на основі слов’янського фольклору.

Це було лише попереднє обговорення. Остаточно варіанту реконструкції центру міста ще немає. Він напрацьовуватиметься в тому числі з урахуванням побажань сьогоднішнього обговорення. Сам проект згодом будуть обговорювати на громадських слуханнях, художній раді і серед депутатського корпусу.
Також, було висловлено пропозицію провести окремі громадські слухання щодо перенесення обеліска Слави.
 
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити