|  2 6 Лютого 2018 | 10:49

Я прийняв рішення, що підписую поправку до Закону про IPN, і він набере чинності, - Президент Польщі

Президент Польщі у своєму виступі зазначив, що  поправка до Закону про ІПН стосується надзвичайно хворобливого, делікатного питання, пов'язаного з мучеництвом польської нації, під час Другої світової війни загинуло 6 мільйонів польських громадян, з яких було близько 3 мільйонів громадян польської єврейської національності.
Про це 06 лютого 2018 року повідомляє сайт «PAP.PL».
У своєму виступі Президент Польщі зазначив:
Поправка до IPN не є новим законом, я говорив про це більше року тому, також в Ізраїлі; існувало сподівання, що правила не блокуватимуть художню та наукову діяльність; таке звільнення було введено.

Анджей Дуда заявив:
Я прийняв рішення про те, що підписую поправку до Закону про IPN та положеннях статті 55, і він набере чинності. В той же час я вирішив, що буду керувати цим законом у процедурі подальшої роботи в Конституційному трибуналі.

Дуда також відзначив, що Польща та поляки не брали участь у Голокості, в інституційному сенсі поляки протидіяли цьому, намагаючись допомогти співвітчизникам єврейської національності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити