image
 |  2 6 Лютого 2018 | 15:11

З початку епідемічного підйому на Волині на кір захворіло 32 особи, на ГPВІ - понад 6,4 тисяч осіб, - ВОЛЦ МОЗУ

За оперативними даними за останній тиждень на кір в області захворіло 10 осіб, дев’ять з них — діти.
Про це 06 лютого 2018 року повідомили у Волинському обласному лабораторному центpі МОЗ Укpаїни.
Найбільше випадків зафіксовано в Турійському районі — 7, по одному випадку в Ківерцівському, Ковельському районах та м. Ковелі. початку 2018 року в області зареєстровано 19 випадків кору. Із числа захворілих майже 78% це діти. Питома вага не щеплених становить 70% від загальної кількості.
З початку епідемічного підйому в області зареєстровано чотири спалахи кору, при цьому потерпіло 32 особи. На сьогодні продовжується проведення профілактичних та протиепідемічних заходів у сімейному вогнищі ромів в Турійському районі с. Задиби, де захворіло 9 дітей.
Протягом останнього тижня в області реєструється ріст захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями та грипом на 13% в порівнянні з минулим тижнем. Захворіло понад 6,4 тисяч осіб, серед котрих 64% — це діти до 17 років. Кількість госпіталізованих з ускладненнями «ГРВІ» збільшилась на 11%.
За результатами досліджень вірусологічної лабораторії Волинського обласного лабораторного центру від двох хворих дітей із Рожищенського району виділено вірус сезонного грипу типу В, що свідчить про циркуляцію цього збудника на території області.
Показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 8,6%. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст області. Найвищі показники захворюваності на ГРВІ та грип зареєстровано в Маневицькому, Луцькому районах, містах Луцьку та Нововолинську, найнижчий – в Іваничівському, Рожищенському  районах. З початку епідемічного сезону вже перехворіло близько 90 тисяч  волинян (8,5%), що менше рівня минулого року на 19%.
Протягом двох останніх тижнів ріст захворюваності на ГРВІ відбувається за рахунок дітей шкільного віку. Враховуючи пропозиції лікарів-епідеміологів, органами місцевого самоврядування призупинено навчання в школах області, де кількість відсутніх понад 20%. Це окремі школи в Іваничівському, Ківерцівському, Ратнівському, Рожищенському, Шацькому районах та м.Луцьку. (станом на 06.02.2018р. обмежувальні заходи застосовані у 15 школах області). Протягом 3-4 лютого загострилась ситуація щодо захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями в школі-інтернат с. Затурці Локачинського району, де захворіло 11 учнів. Діти оперативно ізольовані та госпіталізовані, за контактними встановлено медичний нагляд. Вихованці та персонал закладу проти грипу прищеплені.
З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано майже 2900 осіб, (87% від запланованого обсягу), в т.ч. понад 1200 дітей до 17 років.
Спостерігається сезонний ріст захворювань крапельної групи інфекцій, що не керуються засобами специфічної імунопрофілактики. На вітряну віспу за останній тиждень захворіло 104 дитини, скарлатиною — 14. Найбільше хворих вітряною віспою в містах Луцьку і Нововолинську, Любешівському та Рожищенському районах.
Продовжується проведення протиепідемічних заходів по локалізації і ліквідації осередків захворювань та заходи профілактичного спрямування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити