image
 |  0 9 Лютого 2018 | 15:19

Поліція засекретила склад слідчої групи і кількість томів у справі про вбивство журналіста Шеремета (ДОКУМЕНТ)

Національна поліція України відмовилася надавати дані не тільки про склад, але навіть про кількість слідчих, які входять до складу слідчої групи з розслідування вбивства Павла Шеремета.
Про це 09 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Про це свідчить відповідь Нацполіціі на інформаційний запит сайту «Українські Новини».
У запиті порушувалося питання про кількість слідчих, які входили до складу слідчої групи на дату початку кримінального провадження, на дату заяви про активізацію розслідування після публікації власних розслідувань ЗМІ і станом на сьогоднішній день.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному  провадженні з метою повного і неупрежденного розслідування вбивства Шеремета П.Г., здійснюється слідчою та слідчо-оперативною групами, до складу яких входять слідчі й співробітники оперативних підрозділів, - йдеться у відповіді.
Відмовляються в Нацполіціі називати і кількість томів, які сьогодні містить кримінальне провадження по вбивству Павла Шеремета. За словами авторів відповіді, таку цифру надати не можливо, оскільки «матеріали постійно обробляються і перебувають в роботі».
20 липня 2016 року в центрі Києва в результаті підриву автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет. На сьогоднішній день українські правоохоронні органи не змогли назвати ні замовників вбивства журналіста, ні його виконавців.
В травні 2017 року журналісти «Слідство.інфо» зняли фільм, в якому містилися невідомі раніше і не оголошувані слідством дані про вбивство Павла Шеремета.
У червні 2017 року Президент України Петро Порошенко публічно пообіцяв звіт правоохоронних органів про розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, який так і не відбувся.
З вимогою прискорити розслідування вбивства журналіста раніше виступали НСЖУ, Комітет із захисту журналістів (CPJ), Amnesty International, Європарламент, ОБСЄ та Місія з прав людини ООН.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити