image
 |  2 10 Лютого 2018 | 09:13

Лучанину за вигаданий «злочин» загрожує до п’яти років реального позбавлення волі

Слідчі Ківерцівського відділу поліції оголосили 28-річному жителю обласного центру Волині про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 383 та ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України.
Про це 10 лютого 2018 року повідомили у Секторі комунікації поліції Волинської області.
Йдеться про завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та завідомо неправдиве показання.
У середу, 7 лютого, до поліції звернувся 28-річний житель Луцька. Чоловік повідомив, що начебто зловмисники в масках, погрожуючи ножем відібрали у нього гроші, сумку та автомобільний домкрат. За цим фактом слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України. Йдеться про грабіж.
Однак, у рамках проведення досудового розслідування поліцейські встановили, що події злочину не було. Відповідно, кримінальне провадження розпочате за ст. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України закрили. Натомість, слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 383 та ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України. Йдеться про завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та завідомо неправдиве показання, відповідно.
Учора, 9 лютого, 28-річному лучанину оголошено про підозру в інкримінованих злочинах. Підозрюваному загрожує, зокрема, до п’яти років позбавлення волі. Досудові розслідування тривають.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити