image
 |  5 10 Лютого 2018 | 19:10

ТОП-5 країн, де можна навчатися безкоштовно

Це може видатися нереальним, але можливість навчатися за кордоном (до того ж у хороших вишах) БЕЗКОШТОВНО є у багатьох українських випускників.
Про це 10 лютого 2018 року повідомляє сайт «Педагогічна преса» з посиланням на «EtCetera».
АВСТРІЯ. Тут можливість отримати безкоштовну освіту іноземним студентам надає один з найбільших вишів країни – Віденський університет. Обов’язковий платіж для іноземців становить лише 17 євро за семестр. Ще одна перевага отримання освіти в університеті Відня – це можливість самостійно розподіляти свій навчальний час, а отже, підробляти без шкоди для навчання.
ПОЛЬЩА. Для того щоб навчатися у Польщі безкоштовно, потрібно мати Карту поляка. В іншому випадку, вартість навчання складе від 800 євро на рік  залежно від університету і спеціальності.
ЧЕХІЯ. Тут безкоштовно можуть навчатися ті, хто знає чеську мову. Якщо ж ви обираєте англійську мовою навчання , то рік у виші обійдеться не менше 1000 євро. Для вступу в чеські університети потрібно пройти процедуру «нострифікації шкільного сертифіката» (визнання документа дійсним). Для цього потрібно скласти іспити з двох дисциплін шкільної програми Чехії, а яких саме – визначають у місцевих відділах освіти.
НОРВЕГІЯ. Безкоштовну освіту в Норвегії за програмами бакалаврату, магістратури та докторантури можна отримати в державних вузах. Щоправда, навчання буде проходити в основному на норвезькій, до того ж кожен абітурієнт повинен сплатити одноразовий збір у розмірі 30 євро і щорічний адміністративний збір – 80 євро. Крім того, варто врахувати, що ваші витрати на харчування, житло і медстраховку ВНЗ не покриватиме.
СЛОВАЧЧИНА приймає українських абітурієнтів без вступних іспитів та ЗНО. Але є важлива умова – як і в Норвегії, безкоштовно навчатися тут можна тільки державною мовою. Зате словацький диплом повністю відповідає європейським стандартам, а життя в країні коштує відносно недорого.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити