image
 |  2 10 Лютого 2018 | 08:44

Екс-співробітник кредитної установи торгував вкраденою базою клієнтів (ФОТО)

За базу злочинець просив 4000 доларів США.
Про це 10 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українські новини».
Загалом чоловік намагався продати близько 100 Гб клієнтської бази фірми, за що просив 4000 доларів США. За даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження.
Як повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції України, працівники Київського управління Департаменту кіберполіції спільно з співробітниками Шевченківського управління поліції Києва виявили та припинили спробу продажу бази даних фірми. Інформацію намагався продати колишній співробітник фінансової установи.
Чоловік раніше працював тривалий час у фінансовій компанії, яка надавала громадянам кредитні послуги. Під час перебування на посаді ризик-аналітика він втрутився в базу даних, використавши вразливість, отримав доступ до списку клієнтів фірми.
В подальшому він у мережі Інтернет розмістив оголошення про продаж цієї бази даних. За неї він просив 4000 доларів США і вже мав намір продати представникам фірми-конкурента.
На етапі реалізації угоди з продажу інформації працівники кіберполіції викрили зловмисника. На місці у нього був вилучений комп'ютер, на якому перебувала клієнтська база даних фінансової компанії.
Триває досудове розслідування в рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України. Вилучену техніку направлено на експертизу. За її результатами буде прийнято рішення про оголошення підозри зловмисникові.
У той же час фахівці з кіберполіції відзначають, що останнім часом в Департамент систематично надходить інформація, щодо різних суб'єктів господарювання та приватних осіб, які здійснюють накопичення персональної інформації, не маючи на те законних прав.
В кіберполіції відзначають, що зараз розпочато перевірку законності та дотримання відповідного порядку збору, зберігання та захисту персональних даних громадян України. У разі встановлення порушення певних вимог, до порушників будуть застосовуватися заходи реагування згідно з нормами адміністративного та кримінального законодавства.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити