image
 |  4 11 Лютого 2018 | 18:00

«Богдани» й далі продаватимуть армії, корпорація не згідна з масштабами браку

Міноборони ініціювало створення спецгруп, які у координації із заводом-виробником "Богданів" модернізують санітарний автомобіль Богдан-2251 для потреб медичної служби ЗСУ,  про призупинення виробництва чи відмову від закупівель не йдеться. 
Про це заявили у корпорації "Богдан-Моторс" 11 лютого, - пише "Українська правда".
"Рішення Міноборони націлене на забезпечення медичної служби ЗСУ надійним та якісним санітарним автомобілем класу "А", який має замінити в українській армії морально- та технічно- застарілі УАЗ-3962 російського виробництва. За оцінками МОУ, наразі потреба в таких автомобілях складає сотні одиниць", - зазначили у компанії.

Нагадаємо, що, за інформацією Міноборони, виробництво санітарних «Богданів» призупинили через виявлені недоліки технічної та медичної частин.
"До постачання у Міноборони санітарний автомобіль Богдан-2251 пройшов серію випробувань державної комісії, за результатами роботи якої якої було прийнято рішення про закупівлю таких автомобілів для потреб медичної служби ЗСУ. Після поставки 50 таких автомобілів та їх експлуатації у зоні бойових дій у частин автомобілів було виявлено технічні несправності, але йшлося не про 50%, про які на всю країну заявили окремі ЗМІ, а про 17%", - зазначили у корпорації.

У "Богдан Моторс" зазначають, що основними причинами виявлених несправностей стали виходи з ладу паливної системи автомобіля через використання неякісного палива та порушення умов експлуатації або регламенту сервісного обслуговування.
"Про це свідчать висновки створеної сторонами комісії і незалежних експертів. У "Богдан Моторс" розроблено заходи з модернізації автомобіля Богдан-2251, які готові оперативно провести, аби реагувати на  складні умови експлуатації техніки в зоні АТО", - йдеться у повідомленні компанії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити