image
 |  11 11 Лютого 2018 | 14:03

Качинський звинуватив «ворогів» Польщі в розпалюванні антисемітизму в країні

Лідер правлячої в Варшаві партії «ПіС» Ярослав Качинський назвав антисемітизм «тяжкою хворобою» і звинуватив «ворогів» Польщі у розпальюванні антисемітизму в його країні.
Про це 11 лютого 2018 року повідомляє сайт «Deutsche Welle».
Голова правлячої польської партії «Право і справедливість» (ПіС) Ярослав Качинський звинуватив «ворогів» Польщі розпалюванні антисемітизму в його країні.
Сьогодні вороги Польщі - можна навіть сказати диявол - випробовують дуже погану рецептуру, тяжку хворобу душі і розуму, цією хворобою є антисемітизм, - заявив Качинський у суботу, 10 лютого, перед прибічниками своєї партії, повідомляє агенція AFP.

При цьому він наголосив, що «ми маємо йому (антисемітизму. - Ред.) рішуче протистояти».
За словами Качинського, це не означає, що «ми маємо визнавати їхню правоту - євреїв чи поляків, які ображали країну».
Ми повинні захищати правду про те, що відбувалося у Польщі протягом Другої світової війни, - наголосив голова «ПіС».

Нагадаємо, 6 лютого президент Польщі Анджей Дуда вирішив підписати суперечливий закон про Інститут національної пам'яті, який наприкінці січня ухвалили Сейм і Сенат Польщі. Ці законодавчі зміни викликали негативні реакції в різних країнах Європи і світу, зокрема в Ізраїлі та Україні. Зазначений закон передбачає покарання до трьох років позбавлення волі за звинувачення поляків або польської держави у причетності або до злочинів нацистів у часи Другої світової війни, а також за використання вислову «польські табори смерті». Покарання передбачається і за заперечення «злочинів українських націоналістів».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити