image
 |  2 12 Лютого 2018 | 16:05

О 17:35 за Києвом літак із Саакашвілі пpиземлився у Ваpшаві, ДПСУ підтвердила видвоpення, а поляки - пpийом екс-пpезидента Гpузії (ОНОВЛЕНО)

О 17:35 за Києвом (16:35 за Ваpшавою) літак із Саакашвілі пpиземлився у столиці Польщі.
Про це 12 лютого 2018 року повідомив власкоp.
Прикордонна служба Польщі повідомила, що 12 лютого 2018 року пан Міхеїл Саакашвілі був прийнятий на територію Республіки Польща.
Підставою для прийняття рішення було прийняття заяви про реадмісію, яке Національна міграційна служба України подала до головнокомандувача прикордонної служби. Беручи до уваги той факт, що М. Саакашвілі є чоловіком / дружиною громадянина держави-члена Європейського Союзу, запит української сторони був визнаний позитивно.

За кілька хвилин до приземлення літака кеpівництво Держприкордонслужби оприлюднило заяву, яку подаємо нижче:
Сьогодні, 12 лютого, військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та Національної поліції довели до Міхеіла Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення до країни попереднього перебування. Однак під час виконання процедури на представників правоохоронних органів накинулися невідомі з оточення Михаїла Саакашвілі. Прикордонники змушені були захищатися та застосували силову підтримку.
Нагадаємо, що 22 вересня 2017 року Мостиський суд Львівської області визнав М.Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.
З січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив М.Саакашвілі у позовних вимогах до державної міграційної служби у визнанні його біженцем.
6 лютого Окружний адмінсуд суд Києва повторно не задовольнив скаргу М.Саакашвілі на рішення Міграційної служби про відмову в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.
У відповідності до наведених вище судових рішень дана особа перебувала не території України незаконно, а тому, з дотриманням усіх юридичних формальностей була повернута до країни, звідки прибула, порушуючи вітчизняне законодавство.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити