image
 |  2 12 Лютого 2018 | 15:18

У Києві відбулася дискусія на тему національних інтересів України в глобалізованому світі

У Києві в рамках П'ятих Бандерівських читань відбулася дискусія про «Місію України та національні інтереси в глобалізованому світі».
Про це інформує «Вголос».
9 лютого, у Києві десятки політиків, науковців, політологів, дипломатів, філософів, студентів та ветеранів російсько-української війни зібралися на футуристичну бесіду про виклики, які стоять перед Україною.
Із вітальним словом під час відкриття виступив директор центру Українські студії стратегічних досліджень Юрій Сиротюк.
«За 26 років незалежності завдяки проведенню лівої політики Україна опинилася біля розбитого геополітичного корита. Ми опинилися у Ілловайському дипломатичному котлі, де долю України вирішують інші держави. Ця ліва політика привела до того, що із постколонії Україну перетворюють у неоколонію. Українська держава сьогодні, як ніколи, слабка і неготова відповідати на кинуті виклики.
Тому ми й проводимо ці Бандерівські читання, аби показати, що ми, українські націоналісти, розуміємо, як повернути Україні належне місце у світовій політиці. Ми хочемо показати, що націоналісти мають стратегію розвитку зовнішньополітичної політики, яка зробить Україну великою і поверне країні суб'єктність», –зазначив Сиротюк.
Також у межах V Бандерівських читань цінними призами нагородили молодих науковців – переможців Всеукраїнського конкурсу есе.
Цьогоріч майже 200 науковців, студентів, учнів та аспірантів написали роботи на тему «Чи здатна Україна на власний геополітичний проект: місія України та національні інтереси в глобалізованому світі». Найкращих з них організатори Бандерівських читань відзначили грошовими преміями.
Перше місце та 40 000 грн призових отримав Вадим Прокопов, аспірант кафедри історії України Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.
Друге місце та 20 000 грн здобув Антон Твердовський, аспірант кафедри новітньої історії України Запорізького національного університету.
Третю сходинку із 10 000 грн призових посів Олександр Чупак, студент 2 курсу канадського Selkirk College. Нагороду отримала мама, адже призер навчається за кордоном.
До слова, цього року конкурс есе провели уже вдруге. У 2017-му учасники писали роботи на тему «Перспективи Української національної революції у ХХІ ст.».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити