image
 |  2 12 Лютого 2018 | 13:20

Волинським освітянам та медикам не вистачає понад 100 мільйонів гривень на зарплати

Волинським освітянам та медикам бракує понад 100 мільйонів гривень на оплату праці.
Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 12 лютого, пишуть Волинські новини.
Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк поінформував, що з 60 місцевих бюджетів, які мають прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом, 31 бюджету необхідне збільшення видатків на оплату праці.
Найбільші суми незабезпеченості за галузями освіти та охорони здоров’я – 125,6 та 55,2 мільйона гривень відповідно, що в загальній сумі займає понад 91 %. При цьому, видатки оплати праці працівників, які проводяться за рахунок освітньої субвенції з держбюджету, не забезпечені на 92,7 мільйона, за рахунок медичної субвенції – 55,2 мільйона.
Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик відзначив, що, наприклад, нині є величезний дефіцит коштів з забезпечення Іваничівської районної лікарні внаслідок того, що там є персонал, витрати на утримання лікарні, але немає завантаження закладу. Отже, згодом може виникнути проблема, зважаючи на те, що кошти йтимуть за хворим.
Він закликав посадовців управлінь освіти та охорони здоров’я ОДА проаналізувати кожну гривню дефіциту та дати відповідні пропозиції щодо додаткової субвенції на утримання освітніх та медичних закладів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити