image
 |  2 13 Лютого 2018 | 14:51

Динаміка міграції в Україні: які області обирають переселенці? (ІНФОГPАФІКА)

В Україні знижується кількість переселенців: дедалі менше людей обирають західні та центральні області, зате до Києва приїжджають стабільно більше.
Про це 13 лютого 2018 року повідомляє сайт «Слово і Діло».
«Слово і Діло» відстежило динаміку змін у міграції населення з окупованих територій України за січень.
Станом на 1 лютого в Україні, за даними Міністерства соціальної політики, налічується 1 мільйон 493 тисячі 57 внутрішньо переміщених осіб. порівняно із січнем минулого року їх кількість зменшилася на 133 тисячі 80 осіб.
Найбільше переселенців і досі мешкають у Донецькій області – 540 тисяч 804 особи, на другому місці – Луганська область (294 тисячі 529 осіб). При цьому саме тут кількість ВПО рекордно знизилася – на 2 тисячі 110 осіб. А ось у Києві, навпаки, кількість переселенців стабільно зростає – за місяць число зросло майже на 1,5 тисячі й досягло 159 тисяч 412 осіб.
Так само мало внутрішньо переміщених осіб обирають західні області: в Чернівецькій проживають 2,5 тисячі переселенців, у Львівській – 12 тисяч 13. При цьому у Львівській, Тернопільській та Житомирській областях переселенців стало менше порівняно з груднем. У центральних областях також зафіксоване зниження кількості ВПЛ, а в Харківській і Київській – зростання.
Майже 226,5 мільйонів гривень матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання та оплату ЖКГ було виплачено переселенцям минулого місяця. Найбільше отримали в Донецькій області – 52 мільйони гривень, 30 мільйонів гривень – у столиці, 24,6 мільйона гривень –у Харківській області, 18,2 мільйона гривень – у Луганській. Найменше, 700 тисяч гривень, отримали внутрішньо переміщені особи в Тернопільській області.
Детальніше – на інфографіці.
Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, що українські політики обіцяють переселенцям.
Раніше Кабінет міністрів підтримав внесення змін до порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити