image
 |  0 13 Лютого 2018 | 13:32

Ми будемо створювати свій «список Магнітського» української корупції, – Саакашвілі дав брифінг у Ваpшаві (ВІДЕО)

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявив, що буде відновлювати своє українське громадянство, і не виключає, що Польща здійснить щодо нього процедуру повернення в Україну.
Про це 13 лютого 2018 року повідомляє сайт «DT.UA».
[embed]https://youtu.be/qF5_vRbhozY[/embed]
Про це він сказав під час прес-конференції у Варшаві у вівторок, 13 лютого.
Я був і залишаюся українським політиком ... Я буду відновлювати своє українське громадянство, - сказав він.

Також Саакашвілі заявив, що зі своїм оточенням організовує масовий протестний рух в Україні і знайде законний спосіб до нього приєднатися.
Точно так само, як незаконно мене вигнали з України, так само Польща може зажадати реадмісію в будь-який момент мене в Україну, - додав лідер «Руху нових сил».

При тому він вважає, що у Польщі буде більш ефективним як український громадський діяч.
Я буду практично так само ефективний у Європі, який би був в Україні. В Україні, навпаки, мене кожен день переслідували, за мною стежили, постійно влаштовували провокації, постійно записували, постійно застосовували фізичну силу, заарештовували, а тут я на волі, - сказав Саакашвілі.

Він підкреслив, що «вільний Саакашвілі в 30 разів небезпечніший для вас, ніж той, якого ви переслідували в Україні».
Він також повідомив, що має намір співпрацювати з європейськими та американськими політиками.
У найближчі тижні я буду активно працювати з Європейським парламентом, європейськими політиками, американськими політиками. Ми будемо створювати свій «список Магнітського» української корупції, - зазначив політик.

При тому у найближчому майбутньому Саакашвілі планує відвідати свою сім'ю в Нідерландах.
Для початку я зустрінуся з родиною в Нідерландах, далі я буду рухатися по всій Європі і буду займатися політичною діяльністю, - додав він, зазначивши, що його команда буде докладати всі зусилля, щоб зробити Порошенка «нерукопожатним» за кордоном.

Нагадаємо, що Міхеїла Саакашвілі затримали в понеділок, 12 лютого, в київському ресторані «Сулугуні» бійці спецпідрозділу ДПСУ.
Через кілька годин після затримання його чартерним рейсом відправили до Варшави. Прикордонна служба Польщі підтвердила, що Саакашвілі прийняли в рамках процедури реадмісії, ініційованої Державною міграційною службою України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити