image
 |  5 13 Лютого 2018 | 12:59

У Луцькій міській лікарні третина пацієнтів - не лучани

У Луцькій міській клінічній лікарні лікується 33% пацієнтів, які не є мешканцями Луцька. Про це під час оперативної наради заявив секретар міської ради Григорій Пустовіт.
Так, на нараді обговорювалося питання медичної реформи і готовності міста до її проведення.
Начальник управління охорони здоров'я міської ради Микола Якимчук повідомив, що реформа розпочнеться з первинної медичної допомоги, тобто сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. З міського бюджету було виділено для управління охорони здоров'я 10 мільйонів гривень і ще 8 мільйонів через управління капітального будівництва на підготовку амбулаторій загальної практики сімейної медицини до впровадження реформи.
Секретар міської ради Григорій Пустовіт зазначив, що передбачається тотальне реформування, але фінансування держави суттєво не збільшиться.
«Будемо сподіватися, що реформа дасть позитивний результат. Медичні заклади нашого міста надають високоякісну допомогу. У Луцькій міській клінічній лікарні лікуються 33% пацієнтів з інших населених пунктів, а у Луцькому пологовому будинку - 44% жінок, які народжують, не є лучанками. Це велике навантаження на міський бюджет, але ми не можемо відмовляти людям в наданні медичної допомоги», - додав Григорій Пустовіт.

Нагадуємо, що Луцьке підприємство через борги може лишитися електроенергії та газопостачання

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити