image
 |  13 13 Лютого 2018 | 13:16

Укpаїнцю у Польщі за контpабанду 4 папуг «світить» позбавлення волі на строк від 3 місяців до 5 років (ФОТО)

Співробітники прикордонної служби в Корчовій, співпрацюючи з офіцерами КАС, виявили, що громадянин України спробував перевезти через кордон чотири папуги, що належать до охоронюваних видів.
Про це 13 лютого 2018 року повідомляє сайт «strazgraniczna.pl».
56-річний громадянин України повідомив 11 лютого про перетин кордону на напрямку від'їзду з Польщі. Співробітник прикордонної служби з кордону в Корчові виявив, що дві живі папуги транспортуються в дерев'яних клітках під автомобільним сидінням. Українець сказав, що це папуги-какаду, які він купив у Чеській Республіці. Під час подальшої інспекції, проведеної спільно з офіцером KAS, у багажнику транспортного засобу виявлено ще два папуги, цього разу Амазонка.
Проведені пояснення підтвердили, що папуги належать особам, що охороняються Вашингтонською конвенцією (так звані CITES), і не можуть транспортуватися через кордон без дозволу. Дві з них - Eolophus roseicapilla-pink cockatoo, а дві інших - Amazona vinacea - amazon pimenta.
У цьому випадку працівники КАС здійснюють подальшу діяльність. Громадянин України буде нести відповідальність за злочин - незаконний транзит через кордон ЄС з видів, що перебувають під загрозою зникнення. Карається позбавленням волі на строк від 3 місяців до 5 років.
Папуги будуть транспортуватися в зоопарк.
CITES - Конвенція про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення, була підписана в 1973 році. Вона набрала чинності через два роки. Вона діяла в Польщі з 1990 року. Основною метою цього договору є контроль або повна ліквідація торгівлі видами, кількість яких свідчить про те, що їх подальше використання в природному середовищі може зашкодити виживанню цього виду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити