image
 |  0 14 Лютого 2018 | 15:15

Конституційний Суд відмовився вирішувати долю земельного мораторію

У відкритті конституційного провадження відмовлено.
Про це 14 лютого 2018 року повідомляє сайт «LB.UA».
Конституційний Суд України відмовив у відкритті конституційного провадження у приводу пунктів 14, 15 розділу Х «Перехідних положень» Земельного кодексу про мораторій на відчуження сільгоспземель .
Про це йдеться в повідомленні Конституційного Суду.
Конституційне клопотання було направлено на початку 2017 року 55 депутатами Верховної Ради. Один з ініціаторів подання Олексій Мушак говорив, що в разі визнання земельного мораторію неконституційним в Україні може з'явитися абсолютно вільний ринок землі. На його думку, Конституція України гарантує громадянам право власності, яке складається з трьох елементів: володіння, користування, розпорядження. Мораторій не дає селянам розпоряджатися землею, чим порушує Конституцію, і депутат був упевнений, що КС підтвердить це.
Формально мораторій на продаж сільськогосподарських земель в Україні діє тимчасово, але його постійно продовжують. Причина - в Україні досі не визначилися, як запускати ринок землі.
Скасування мораторію вимагає Міжнародний валютний фонд і підтримують провідні українські економісти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити