image
 |  7 14 Лютого 2018 | 19:01

Луцький дизайнер розробив перший в Україні атлас світу для незрячих

Луцький дизайнер долучився до розробки першого в Україні атласу світу для незрячих та слабозорих людей.
Про це 13 лютого 2018 року повідомляє сайт «Волинь24».
Розробляла атлас громадська організація «Fight For Right» в рамках проекту «Braille Studio / Студія друку шрифтом Брайля» за підтримки проекту «Гастролі добрих речей».
Збирали гроші на нього на Українській Біржі Благодійності.
До команди долучився й луцький дизайнер Дмитро Авраменко. Чоловік розповідає, що працювали над атласом майже три місяці.
Я свідома, громадсько активна людина. Дуже багато чую про інклюзивність, про доступність навчання для людей з особливими потребами, але реально тої ж карти світу ніхто так і не спромігся зробити за всі роки незалежності України. Незрячі досі користуються радянськими картами, на яких залишились неіснуючі в наш час країни, - каже Дмитро Авраменко.

З його слів, новий атлас світу буде зручним, як для незрячих, так і для слабозорих людей. Для незрячих написи на ньому зробили шрифтом Брайля, для слабозорих – карту розмалювали яскравими кольорами.
Зібраних коштів вистачить для друку близько десяти екземплярів атласу. Їх планують передати у школи, де навчаються незрячі і слабозорі діти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити