image
 |  2 14 Лютого 2018 | 18:40

Люблинецьких активістів навчали шукати ресурси (ФОТО)

У п’ятницю 09 лютого 2018 року у Люблинецькій громаді відбувся навчальний семінар «Можливості залучення додаткових ресурсів, в т.ч. фінансових на розвиток громади».
Про це 14 лютого 2018 року повідомили у ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення».
Актуальна і не проста тема залучення додаткових ресурсів як ніколи доречна сьогодні громадам, що об’єдналися. Так часто ми чуємо, що коштів достатньо, вони є, але дотягнутися до них виходить не усім…
Експертка з Волинського ресурсного центру Ірина Гайдучик ділилася власним досвідом, ідеями та секретами успішних «заявок».
Тема написання проектів близька не лише проектним менеджерам громадських організацій та об’єднаних громад… проекти для нас усіх - це можливості не лише розвивати громаду, а й себе, оскільки є безліч грантів на навчання та стажування за кордоном…

Учасники практикуму попрацювали над визначенням нагальних питань у громаді, згенерували варіанти рішення і працювали над оформленням ідеї у цілісний проект. Гарна ідей, придумані заходи, сталість проекту і ніби все враховано, але все «розбивалося» кілька разів на етапі визначення завдань, формульовки мети… Спікер заходу направляла на вірне рішення, але команди точно знають над чим слід попрацювати, щоб відточити заявку та отримати фінансування на бажаний проект.
Поряд з практичними завданнями Ірина розповіла де і як часто шукає грантодавців та відповідні конкурси.
Хоча б раз на тиждень перевіряйте сайти на наявність нових грантів, - радить експертка.

Ірина Гайдучик мотитувала учасників і залученням місцевих коштів:
Невдовзі буде прийнята і стартує програма місцевих ініціатив і це чудовий шанс випробувати все на собі: втілити гарну ідею, дати їй життя, відчути смак перемоги і причетності до громади! Це буде найсильнішим поштовхом для написання великих та закордонних грантів. Використайте  свій шанс!

Вміння писати проект, організовувати локальні кампанії із вирішення проблемних питань та залучати фінансування на їх вирішення дасть не лише поштовх для розвитку громади, а й сприятиме росту духу громади, її єдності.
Семінар відбувся в межах реалізації проекту «Громадська участь як основа системного розвитку громад», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за фінансової підтримки ПРООН.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити