image
 |  2 14 Лютого 2018 | 07:10

Меру Одеси Труханову повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, - НАБУ

НАБУ і САП оголосили про підозру у вчиненні кримінального злочину одеському міському голові Геннадію Труханову і ще трьом чиновникам мерії.
Про це 14 лютого 2018 року повідомляє сайт «Deutsche Welle».
Місце перебування підозрюваних невідомо.
У вівторок, 13 лютого, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) оголосили про підозру Одеському міському голові Геннадію Труханову та ще трьом чиновникам мерії у привласненні і розтраті майна в особливо великих розмірах. Про це повідомила прес-служба НАБУ. Крім того, були затримані ще троє осіб в цьому ж кримінальному провадженні.
Їх підозрюють у завдання шкоди місцевому бюджету Одеси. У вересні 2016 року Одеська міська рада за 185 мільйонів гривень придбала будівлю, що раніше входила до майнового комплексу заводу «Краян», у приватної компанії, яка на початку 2016 роки сама придбала цей комплекс за 11,5 мільйона гривень. За даними НАБУ, продавець спробував перерахувати отримані від міської влади кошти компанії з ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО. Проте НАБУ і САП запобігли цій спробі легалізації і домоглися арешту на рахунки продавця.
У НАБУ зазначили, що повідомлення про підозру детективи відправили у місця проживання фігурантів і за місцем роботи. Наразі вживають заходів для встановлення місця перебування підозрюваних, їх можуть оголосити в розшук.
За даними прес-служби Одеської мерії, Труханов перебуває у відрядженні в Празі, де протягом тижня проводитиме переговори з чиновниками міністерства промисловості й торгівлі Чеської Республіки. В НАБУ також повідомили, що троє інших підозрюваних посадовців виїхали за кордон і під різними приводами не повертаються, ймовірно, з метою переховування від слідства.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити