image
 |  0 14 Лютого 2018 | 10:24

У проекті бюджету США заклали 200 мільйонів доларів на безпеку та оборону України

У проекті федерального бюджету США на 2019 рік передбачено надання Україні 200 мільйонів доларів на цілі посилення безпеки і оборони.
Про це 14 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства України в США в соціальній мережі Facebook.
Згідно з офіційно оприлюдненим документом, зазначені кошти пропонується спрямувати на надання нашій державі військової техніки і спорядження, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичного забезпечення, розвідувальну підтримку Збройних сил і сил безпеки України, - йдеться в ньому.

Зазначається, що порівняно з бюджетним запитом на 2018 рік пропонована сума безпекової допомоги Україні збільшена на 50 млн доларів.
Також повідомляється, що у проекті бюджету на 2019 рік Україну включено до невеликого переліку країн, які отримуватимуть безпекову допомогу також і за програмою Державного департаменту «Міжнародне військове фінансування» (Foreign Military Financing, FMF).
У подальшому бюджетний запит має пройти вивчення і обговорення в американському Конгресі, де можуть вноситися зміни і доповнення (досвід попередніх років свідчить про можливість збільшення Конгресом відповідних асигнувань). Остаточні обсяги допомоги Україні будуть відомі вже після завершення всього процесу проходження документа, який зараз на початковій стадії, - сказано в повідомленні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити