image
 |  4 14 Лютого 2018 | 18:00

Уряд схвалив підвищення цін на квитки на потяги в 2018 в два етапи

Фінансовий план публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» на 2018 рік передбачає підвищення тарифів на пасажирські перевезення в межах України (крім приміського сполучення) на 12% із квітня й ще на 12% з жовтня.
Про це 14 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Про це сказано в затвердженому Кабінетом Міністрів на засіданні в середовище фінплані компанії.
Відповідно до пояснювальної записки до документа, додаткові доходи від підвищення тарифів заплановані в сумі 469,5 млн гривень.
Доходи від перевезень у міжнародному сполученні заплановані на рівні 2017 року з урахуванням коливання курсу іноземних валют стосовно гривні.
Також у пояснювальній записці до фінплану зазначається, що «Укрзалізниця» щорічно проводить роботу з місцевими органами влади щодо підвищення тарифів на пасажирські перевезення в приміському сполученні.
Однак вказується, що ця процедура вимагає багато часу й наразі обласні державні адміністрації не згодні із зазначеною ініціативою перевізника, тому проект фінплану «Укрзалізниці» індексацію тарифів на перевезення пасажирів у приміському сполученні не передбачає.
Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» планувала двічі по 10% підняти вартість пасажирських перевезень у 2018 році.
Також «Укрзалізниця» опублікувала новий графік руху поїздів з 1 січня 2018 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити