image
 |  0 14 Лютого 2018 | 14:07

ВРУ викличе Князєва із-за масового звільнення поліцейських, зокрема у Луцьку

Верховна Рада вимагає від керівника Нацполіціі пояснити божевільну плинність кадрів.
Про це 14 лютого 2018 року повідомляє сайт «ubr.ua».
Верховна Рада викликає на килим керівника Національної поліції Сергія Князєва. Депутати хочуть знати правду - чому патрульні поліцейські повально пишуть заяви про звільнення за власним бажанням. Відповідний проект постанови №8034 зареєстрував 12 лютого в парламенті нардеп від БПП Сергій Каплін.
Текст документа поки не оприлюднений на офіційному сайті ВР, проте і без нього ясно, що турбує депутатів. 9 лютого українські ЗМІ опублікували повідомлення про масове звільнення патрульних Волинської області. За даними начальника поліції області Петра Шпига, в Луцьку подало у відставку 50% особового складу відомства.
Такі цифри чиновник озвучив, виступаючи перед депутатами облради. При цьому він припустив, що причиною плинності може бути високе навантаження поліцейських.
У листопаді минулого року прес-служба патрульної поліції повідомляла, що в Україні є 11 663 патрульних. При цьому всього було звільнено 1 311 осіб, більша частина з яких покинули службу за власним бажанням. Правда, мотиви звільнення тут називати не стали.
Схоже, ситуація не на жарт стурбувала народних депутатів - вони вимагають пояснення причин скаженої плинності в рядах патрульної поліції з вуст керівника Нацполіціі.
Тим часом, в коментарях деяких українських ЗМІ звільнилися патрульні зізнавалися, що нерідко причиною такого рішення стає розчарування. Адже часто зусилля патрульних розбиваються об бюрократичні процедури, «зависають» в судах або буксують на рівні слідчих і прокурорів.
Напевно на настрої правоохоронців впливає і погіршення ставлення українців до патрульних. Так, в грудні 2017 року опитування фонду «Демократичні ініціативи» та Центру Разумкова показало, що більше половини українців (53,5%) не довіряють патрульної поліції. А баланс довіри до відомства за рік впав на 23,9% і пішов в негативну зону: прихильно налаштованих до патрульних людей на 18,8% менше, ніж тих, хто розчарувався в них.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити