image
 |  0 15 Лютого 2018 | 16:36

Берестечко пропонує навколишнім селам згуртуватися в єдину громаду

Берестечківська міська рада Волині повторно звернулася до навколишніх сіл із пропозицією обєднати зусилля задля блага сусідніх громад та згуртуватися в єдину Берестечківську об’єднану територіальну громаду. Відповідне звернення до голів, депутатів та громад навколишніх сіл Берестечківська міська рада ухвалила на своєму засіданні 13 лютого 2018 року. Про це ВолиньUA повідомила міський голова Берестечка Валентина Залевська. У зверненні зазначається, що таке об’єднання – це шанс відновити національну пам'ять та історичну справедливість, реформувати господарство і поліпшити життя своїх мешканців, адже після реформування кожна громада сама управляє всіма процесами всередині громади, розпоряджається власними ресурсами, майном та фінансами.
«Питання створення Берестечківської ОТГ, згідно з Перспективним планом, який Волинська обласна рада затвердила ще 25 червня 2015 року рішенням №35/10, є надзвичайно актуальним і своєчасним. Місто Берестечко, до прикладу, має від співпраці з обласною радою постійні дивіденди. Реконструкція приміщення колишнього кінотеатру під граціозний Центр національної пам’яті, історії та культури, реконструкція і розширення дитсадка «Малятко», який мають змогу відвідувати діти не лише з Берестечка, а й декількох навколишніх сіл – лише частинка вигод громади від такої співпраці», – йдеться у зверненні.
Берестечківські депутати пропонують сільським громадам розглянути та оцінити «очевидні й істотні переваги створення єдиної Берестечківської ОТГ»: 1. Зручне географічне розташування та транспортне сполучення з усіма населеними пунктами, що забезпечує їх жителям найкращий доступ до отримання адміністративних та інших послуг. 2. Наявність розгалуженої інфраструктури (у переліку – власні виробництва, завод, декілька цехів, ринок, торговельні заклади, банківські, поштові відділення, ВУЖКГ, об’єкти правоохоронної, природоохоронної, освітньої, культурної, медичної, соціальної інфраструктури тощо). 3. Просторе адміністративне приміщення міської ради, що дасть змогу розмістити всі необхідні управлінські та адміністративні структури в ефективний ЦНАП із надання всіх адміністративних послуг в одному місці. 4. Обладнані місця масового відпочинку населення (міський парк та пляж). 5. Функціонує система вуличного відеонагляду «Безпечне місто» тощо. Звернення адресоване головам, депутатам та громадам громад сіл Антонівка, Гектари, Піски Пісківської сільської ради, сіл Диковини, Буркачі, Мерва, Кутрів Мервинської сільської ради, сіл Зелене, Смолява Смолявської сільської ради, сіл Лобачівка, Волиця Лобачівська, Колмів Лобачівської сільської ради, сіл Новостав, Горішнє Горішненської сільської ради, сіл Липа, Богунівка, Гумнище, Старики, Перемиль Перемильської сільської ради, сіл Жабче, Сергіївка Жабченської сільської ради. Берестечківські депутати просять вказані громади розглянути їхнє звернення на загальних зборах сільських громад у 30-денний термін.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити