image
 |  4 16 Лютого 2018 | 16:17

У Київраді пропонують у певні дні піднімати бандерівський прапор

Київська міська рада розгляне проект рішення, яким пропонується у визначені дати піднімати червоно-чорний революційний прапор ОУН біля приміщень столичних райдержадміністрації. Про це повідомляє прес-служба міськради Києва. Зазначається, що постійна комісія Київської міськради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків на засіданні в п'ятницю погодила проект рішення "Про використання революційного прапора ОУН на будинках Київради і районних у м.Києві державних адміністрацій".
"Згідно з цим проектом рішення, Київрада рекомендуватиме керівникам підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, вивішувати прапор ОУН у певні дати", - сказав співавтор проекту рішення, депутат Київради Володимир Бохняк.
У прес-службі додають, що йдеться про дати, пов'язані з видатними подіями національно-визвольної боротьби та вшанування пам'яті героїв. Зокрема: 1 січня - день народження лідера ОУН Степана Бандери; 22 січня - День Соборності України; 29 січня - День пам'яті Героїв Крут; 3 лютого - створення ОУН; 20 лютого - День пам'яті Героїв Небесної Сотні; 5 березня - річниця з дня смерті головнокомандувача УПА Романа Шухевича; 14 березня - День українського добровольця; у третю неділю травня - День пам'яті жертв політичних репресій; 23 травня - День Героїв; 14 червня - день народження полковника Армії УНР Євгена Коновальця; 30 червня - проголошення Акта відновлення Української держави, день народження Романа Шухевича; 30 липня - Створення Української військової організації (УВО); 14 жовтня - День захисника України, день створення УПА. Також зазначається, що цей перелік дат не остаточний, можуть бути запропоновані й інші дні. Повідомляється, що документ мають розглянути також на пленарному засіданні Київради. Раніше повідомлялося, що Тернопільська міськрада дозволила під час усіх урочистих та святкових заходів на державних будівлях і комунальних установах Тернополя одночасно із синьо-жовтим прапором піднімати революційний  червоно-чорний прапор ОУН. Також повідомлялося, що рішення про використання червоно-чорного прапору ухвалила і Львівська облдержадміністрація. Як відомо, Сейм Польщі ухвалив запропонований рухом Kukiz'15 законопроект про заборону пропаганди так званої "бандерівської ідеології". Згодом Сенат Польщі ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі, в якому передбачено кримінальну відповідальність за заперечення так званих "злочинів українських націоналістів" проти поляків. У зв'язку з цим МЗС України висловило стурбованість, заявивши, що Польща намагається зобразити українців "злочинними націоналістами". МЗС Ізраїлю також викликало заступника посла Польщі в Тель-Авіві для пояснень у зв'язку зі змінами в закон про Інститут національної пам'яті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити