image
 |  0 17 Лютого 2018 | 14:48

Ціна на електроенергію в Україні може зрости на 350%

В Україні всі обленерго з часом перейдуть на RAB-тарифи, згідно з якими для окремих споживачів електроенергія подорожчає на 350%. Про це пише Realist. Ряд обленерго вже подав до Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, документи з проханням перевести їх на ці тарифи. Для окремих категорій споживачів ціни на електроенергію можуть підвищитися у 3,5 рази.
"Таку методику застосовують у багатьох європейських країнах, тепер на неї перейшла й Україна. Перша партія обленерго зможе підвищити свої тарифи вже з квітня цього року. У НКРЕКП із проханням підвищити тарифи вже звернулися "Чернігівобленерго", "Одесаобленерго", "Київобленерго", "Прикарпаттяобленерго". Фактично, щоб додатково заробляти мільярди гривень, необхідно всього лише не мати заборгованість перед ДП "Енергоринок" та подати заяву", - сказано в публікації.
Додатково зароблені гроші обленерго планують витратити на модернізацію інфраструктури, бо, за прогнозами української влади, через 13 років електромережі прийдуть у повну непридатність.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити