image
 |  2 18 Лютого 2018 | 14:35

Спір про історію не повинен послабити зв'язку між поляками і українцями, - МЗС Польщі

Яцек Чапутович сподівається, що історичні питання не стануть перешкодою між Польщею та Україною. Про це 18 лютого 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio». Голова Міністерства закордонних справ Польщі переконує, що він не хоче, щоб історичні суперечки послаблювали зв’язки польського та українського суспільств. Яцек Чапутович був учасником суботньої перемиської конференції «Європа Карпат», під час якої парламентарії, представники органів місцевого самоврядування та експерти обговорювали майбутнє Центральної та Східної Європи. В ефірі TVP Info керівник польської дипломатії висловив надію, що історичні питання не стануть перешкодою між Польщею та Україною:
Йдуться про те, щоб суспільства могли знайомитись одне з одним, щоб могли пізнавати свої аргументи, щоб історики могли вести дискусії на ці теми, і щоб це не було перешкодою у двосторонніх взаємовідносинах. Я хочу повторити: стратегічно, щодо територіальної цілісності України, захисту України, підтримки у її спорі з Москвою та для проєвропейської орієнтації України - немає ніяких сумнівів - підкреслив голова МЗС Польщі.
Міністр наголосив, що в Перемишлі обговорювано тему зміцнення зв’язків польського та українського суспільства. Це стосувалося, зокрема, відкритості Польщі до економічного співробітництва, присутності українців, які працюють та навчаються в Польщі, а також ідеї створення чергового пункту перетину кордону. У конференції «Європа Карпат», що в суботу відбулася в Перемишлі, взяли участь представники України, Словаччини, Чехії, Болгарії, Угорщини. Зустрічі мають сприяти зміцненню співробітництва та поглибленню регіонального транскордонного співробітництва.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити