image
 |  0 18 Лютого 2018 | 10:14

В одному із сіл на Волині вирощуватимуть лохину

У селі Нуйно Камінь-Каширського району мають намір віддати на 25 років в оренду 70 гектарів землі, на яких інвестор з Ковельського району вирощуватиме лохину. Голова Нуйнівської сільської ради Віталій Ярощук знайшов людей із сусідньої Ковельщини, які погодилися інвестувати у нуйнівські землі з намірами вирощувати на них ягоди лохини, яка дуже цінується у країнах Європи, - пише газета Полісся.
“Ці люди їздили, шукали. Так вони вийшли на мене. Нам вдалося домовитися. У нас з ними була плідна розмова, я побачив їхні серйозні наміри. Тим паче, це серйозні люди, які давно займаються цією справою. Не хочу забігати наперед, але вони хочуть навіть побудувати у нас холодильні приміщення. А це ринки збуту продукції не лише для жителів нашого села, а й сусідніх” – пояснив сільський голова.
Голова пояснює, що землю вирішили передати приїжджим людям, бо “сільська молодь не хоче на своїй землі працювати”.
“Молоді люди воліють гнути спину у сусідніх державах, збирати там, наприклад, малину, вишні. Але в своєму селі брати землю, аби організувати якесь подібне фермерське господарство, котре би спеціалізувалося, наприклад, на садівництві, вони не зацікавлені” – каже Віталій Ярощук. “Щоб мати зиск із землі, треба докласти рук. Успіх приходить потім. А за кордоном платять відразу. Сьогодні нашим людям байдуже на кого працювати, лиш би їм добре платили”, – додає він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити