image
 |  0 19 Лютого 2018 | 16:58

На сході Польщі побудують огорожу проти АЧС, яка коштуватиме 150 мільйонів злотих

Паркан на східному кордоні є елементом захисту перед вірусом африканської чуми свиней з України та Білорусі. Про це 19 лютого 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio». Паркан на східному кордоні Польщі, який має захищати від поширення вірусу африканської чуми свиней, коштуватиме 150 млн злотих (36 мільйонів євро). Польський міністр сільського господарства Кшиштоф Юрґєль повідомив у Брюсселі, що це елемент боротьби з АЧС, наявним на територіях України та Білорусі. За його словами, Польща вжила заходів, щоб ефективно поборювати АЧС, і зараз хоче захистити кордон.
Це справа безпеки держави. В рамках цієї безпеки ми створюємо бар’єр, який має унеможливити наплив диких кабанів до Польщі. Ми прийняли рішення, які елімінують явище АЧС, а коли вже цього досягнемо, не можемо піддаватися загрозі з боку України та Білорусі, – сказав міністр сільського господарства Кшиштоф Юрґєль.
Очільник відомства сільського господарства додав, що робота над законом у цій справі добігає кінця. Після міжвідомчих консультацій, ще в березні він повинен потрапити до Сейму.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити