image
 |  2 19 Лютого 2018 | 19:16

На Волині презентували фотовиставку «Розстріляний Майдан»

Учасник Майдану, фотокореспондент зі столиці Олександр Тимошенко презентував на Волині виставку «Розстріляний Майдан». Про це 19 лютого 2018 року повідомляє сайт «ПАТ НСТУ ВРД». Автор світлин розповідає, що привіз до Луцька не свою виставку, а фото людей, які брали участь у Революції Гідності. Майстерня фотохудожника Олександра Тимошенка з Києва розташована неподалік Театрального Майдану. Розповідає, коли бачив, що ситуація напружена – ішов фотографувати.
Знімав матеріал упродовж 3-х місяців, починаючи із 6 листопада і до 18 лютого, коли був двічі поранений та виведений з ладу як журналіст, – розповів Олександр Тимошенко.
Автор виставки демонструє на світлинах свою помаранчеву журналістську маніжку, в якій був на Майдані:
Звичайно, мене вразила найбільше та, де в мене стріляють. Я був щиро здивований: у куртці оранжевій із надписом «Преса», з двома бейджиками, а беркутівець бере і з малої відстані стріляє мені в очі. Я до всього був готовий, тільки не до такого пострілу. Тому на цьому знімку зафіксовано, як здійснюється вбивство правоохоронцем.
Півроку лікувався. Тепер зі своїми знімками свідчить у судах. Найбільше фотографій датовані 18 лютого 2014-го.  На них – барикади, протистояння, поранені люди. Серед відвідувачів виставки – лучанка Галина Стефанишина. Вона була учасницею Революції Гідності. Розповідає: коли побачила, як б’ють студентів, у складі волинського ансамблю «Писанка» поїхала на Майдан. Нині демонструє свої архівні фото цих подій.
Нам давали такі Посвідчення. Там була дисципліна. Я сміялась, що на старість потрапила в армію, ще й на війну. Ми там всі були, як одна сім’я, – розповіла Галина Стефанишина.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити