image
 |  2 19 Лютого 2018 | 16:18

ВРП звинуватила Авакова у тиску на судову систему

Вища рада правосуддя звинувачує міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у тиску на судову систему у зв'язку з рішенням зняти охорону з судів. Про це 19 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини». Відповідну заяву було ухвалено на екстреному засіданні ВРП в понеділок.
Вища рада правосуддя категорично не сприймає заяви про відмову від виконання функції охорони судів, оприлюднені на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ, - озвучив заяву заступник голови ради Вадим Беляневич.
У зв'язку з цим ВРП звинувачує Авакова в тиску на суддів.
Вимоги у зв'язку з цим до ВРП і Апеляційного суду винести певне судове рішення є втручанням і тиском на судову владу, - сказано в заяві ради.
ВРП зазначає, що поліція неодноразово ігнорувала заяви ради про втручання і тиск на суддів. При цьому ВРП підкреслює, що, безумовно, засуджує напад на поліцейських 15 лютого біля будівлі Солом'янського райсуду Києва. Рада правосуддя закликає МВС негайно відновити охорону судів, враховуючи необхідність забезпечення безпеки учасників судового процесу. Як повідомляли «Українські Новини», у понеділок Національна гвардія без пояснення причин зняла охорону з Шевченківського райсуду Києва. Раніше Аваков закликав Кабінет Міністрів скасувати охорону судів поліцією і Національною гвардією. Він висловив обурення рішенням Шевченківського районного суду Києва відмовити в арешті екс-бійця батальйону «Донбас», підозрюваного в пораненні з вогнепальної зброї поліцейського під час масових заворушень під Солом'янським судом 15 лютого. Аваков вимагає від ВРП негайно відреагувати на таке рішення суду, а від прокуратури та Апеляційного суду - винести справедливе рішення щодо підозрюваного. 15 лютого 1 поліцейський був поранений під час заворушень біля будівлі Солом'янського райсуду Києва при обранні запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити