image
 |  5 20 Лютого 2018 | 19:30

Конкурсна комісія визначила проект-переможець меморіалу Героїв Небесної сотні

Петро Порошенко відзначив символічність перемоги українського проекту. Про це 20 лютого 2018 року повідомляє сайт «112 Україна». Конкурсна комісія представила двох фіналістів і переможця проектів майбутнього меморіалу Героїв Небесної сотні, який буде зведений в центрі Києва. Про це заявив голова конкурсної комісії Матіас Зауербрух в ході зустрічі з президентом України Петром Порошенком. Проект-переможець був розроблений у Львові архітекторами Іриною Волинець і Марією Піцик.
Журі одноголосно погодилося з позицією, що він є найкращим проектом, - сказав Зауербух. Переможцем є ескіз, де алея розділена на дві частини. На зображенні Майдан, це щось на кшталт інтерфейсу Майдану. Тут є алея, вимощена бруківкою, де відбувалися події на пагорбах. Є простір, вкарбований у цей пагорб для того, щоб створити арку. Перед цією аркоподібною стіною об’єднувалися усі тимчасові і спонтанні монументи, які б об’єдналися в одному місці. Це місце пам’яті, це місце, де можна прийти, покласти квіти, запалити свічки, де можна побути разом, об’єднатися, - зазначив голова журі конкурсу «Меморіал Героїв Небесної Сотні» Бенжамін Хоссбах.
Також Хоссбах зазначив, що третя частина більше схожа на парк:
Там є алея, оскільки це буде пішохідна зона, там не буде транспорту. Це буде вулицею, вздовж якої з обох боків будуть висаджені дерева. І знову ж таки будуть тимчасові монументи, які будуть символічно і гармонійно вписані у загальну картину цього меморіалу. Так само буде висаджений парк, який щовесни розквітатиме і буде символом відродження, створюватиме відповідний настрій у відвідувачів, що заохочуватиме до роздумів про коріння тих подій. Дуже символічно, що переміг український проект, - зазначив Порошенко.
Нагадаємо, що в Києві на Майдані Незалежності 4 роки тому, 18-20 лютого 2014 року, сталася одна з найтрагічніших подій в історії незалежності України — жорстокий розстріл учасників Революції гідності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити