image
 |  4 20 Лютого 2018 | 17:30

ЄС вшанував річницю Революції Гідності і загиблих на Майдані

Події на Майдані у 2014 році засвідчили невідворотність європейських реформ в Україні. Про це 20 лютого 2018 року власному кореспонденту сайту «Укрінформ» у Брюсселі заявила речник Європейського Союзу Майя Косьянчич.
Сьогодні, у четверту річницю, ми вшановуємо пам'ять тих, хто загинув на Майдані. Люди на Майдані та по всій країні заявили про їхнє бажання розбудувати справедливу і відкриту для своїх громадян Україну, - сказала вона.
Як зазначили в ЄС, українці виступили за Україну, де дотримуються принципи верховенства права, демократії та прав людини:
Чотири роки потому Україна та її народ підтвердили відданість реформуванню своєї країни та захисту її суверенітету.
Водночас, як вважають у ЄС, нині держава потребує подальших незворотних реформ.
При цьому саме Угода про асоціацію Україна-ЄС набула такої важливості, - відзначила Косьянчич.
Наголошується, що саме асоціація є дорожньою картою на шляху України до наближення з Євросоюзом.
Немає жодних виправдань для затягування імплементації Угоди про асоціацію. Це має бути зроблено швидко та у повному обсязі. Ця відповідальність лежить на українському керівництві та народних депутатах Верховної Ради, - зазначили в ЄС.
У Спільноті також вказали на необхідність досягнення швидкого прогресу в розслідуванні загибелі людей на Майдані та притягненні винних за це до відповідальності. Як запевняється, ЄС неухильно відданий у своїй підтримці реформ в Україні, суверенітету та територіальної цілісності держави.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити