image
 |  0 22 Лютого 2018 | 14:45

ЄС підтвердив згортання прикордонних проектів: Україна втратить 27 мільйонів євро

Представництво Європейського Союзу в Україні підтверджує припинення фінансування інфраструктурних проектів на українському кордоні. Про це 22 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини». Про це представництво повідомило на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook.
ЄС підтвердив закриття прикордонних проектів: Україна втратить близько 27 млн євро, - сказано в повідомленні.
При цьому представництво ЄС посилається на офіційне роз'яснення Єврокомісії у відповідь на запит інтернет-видання «Європейська правда».
Йдеться про шість проектів з європейським фінансуванням на загальну суму 29,2 млн євро, основним бенефіціаром яких була Державна фіскальна служби України. З огляду на затримки з їхньою реалізацією, з огляду на наші оцінки й повідомлення держав-членів ЄС, ми прийшли до висновку, що проекти не могли бути завершеними вчасно. Ці шість проектів зараз у процесі закриття, виділені на них і не витрачені гроші мають бути відшкодовані (на рахунки Єврокомісії), - пояснив спікер ЄС Майя Косьянчіч.
Як повідомляли «Українські Новини», раніше Державна фіскальна служба (ГФС) спростувала інформацію про те, що Європейський Союз припинив фінансування інфраструктурних проектів на українському кордоні. Раніше агентство «Reuters» повідомляло про те, що ЄС закриває проект з модернізації КПП з Україною через затримки, помилки і перевитрати коштів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити