image
 |  5 23 Лютого 2018 | 15:48

Закордонна освіта як виклик собі

Отож, я вступила до біологічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, бо біологія є моїм захопленням.
Ще коли я навчалась у своїй рідній школі в селі Боголюби Луцького району, то відчула, що це моє. Паростки любові до цієї науки заклала талановита вчителька Суханова Віра, за що їй окрема подяка. Ученицею завжди їздила на різноманітні конкурси олімпіади, турніри, зльоти шкільних лісництв та інше, в тому числі зайняла 1-ше місце у районній олімпіаді з біології в 11-му класі, після чого змагалась у обласній учнівській олімпіаді. Це все допомогло мені успішно здати ЗНО та вступити до вузу на державну форму навчання.

В університеті студентські роки проходили пізнавально та цікаво: різноманітні лабораторні та практичні роботи, виробничі та навчальні практики, участь у конференціях, фестивалях науки, наукова робота. Найбільше студентам нашого факультету запам’ятовується практика на базі «Гарт» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки де ми ходимо на різноманітні екскурсії, впродовж яких збираємо необхідний практичний та теоретичний матеріал та дізнаємось багато нового. Також за період навчання брала участь у всеукраїнській студентській олімпіаді з біології, що проходила у місті Мелітополь у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького, брала участь у дев’ятій Міжнародній науково-практичній конференції аспірантів і студентів «Молода наука Волині: пріоритети та перспективи досліджень» та була нагороджена дипломом за кращу доповідь у ній.

Завдяки викладацькому складу факультету всі вище перераховані та інші вершини стають досяжними. Особлива вдячність декану факультету – Поручинському Андрію Івановичу, який допомагає всім студентам, із розумінням ставиться до кожного з них, а також заступнику декана з наукової роботи та моєму науковому керівнику – Степанюку Ярославу Васильовичу, який допоміг зрозуміти мені світ науки, дуже мотивував у всіх починаннях.

Стрімкий розвиток сучасного світу, науки й техніки вимагає від студентів здобуття ґрунтовних знань, саме цьому сприяє вибір керівництвом нашого вузу європейського напрямку освіти. Минулого року наш факультет підписав угоду про подвійний диплом із університетом Вітовта Великого (м. Каунас, Литва), і ця можливість одразу мені сподобалась і я почала підготовку до закордонного навчання.

Спочатку було морально важко, адже це інша країна, інша мова, дещо інша культура та люди. Але з часом все налагоджувалось, цьому сприяла привітність людей, особливо викладачів та студентів університету, які відносяться до іноземців із розумінням.
Навчання у Литві дало можливість познайомитися з іншою методикою та системою навчання, з можливістю навчання англійською мовою, що виявилося дуже цікавим та корисним і не таким важким, як здається на перший погляд, із проведенням лабораторних досліджень з іншим обладнанням, іншою культурою, природою, традиціями та менталітетом. А також це дало можливість відчути себе частинкою Європи та зрозуміти, що наша країна готова до цього кроку, адже ми рухаємось у правильному напрямку.
Отож, я раджу всім студентам, школярам і абітурієнтам знайти свою ціль та впевнено до неї йти, адже вся наполеглива праця не проходить дарма. І головне – це не боятися труднощів та помилок, адже, як сказав Іван Багряний у своєму знаменитому романі «Тигролови», –  «Сміливі завжди мають щастя».


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити