image
 |  2 23 Лютого 2018 | 11:23

Польська делегація приїде на Львівщину вшанувати пам'ять «жертв УПА»

Представники президента Польщі та польського уряду цієї неділі, 25 лютого, поїдуть на відзначення 74-х роковин вбивства польського населення в Гуті Пеняцькій членами 14-ї дивізії СС «Галичина» та представниками УПА.
Про це 23 лютого 2018 року повідомляє сайт «УНІАН».
До України поїдуть віце-міністр закордонних справ Ян Дзєдзічак, президентський міністр Адам Квятковський та віце-голова Інституту національної пам’яті Кшиштоф Шваґжик. Їх запросила римо-католицька парафія в Бродах.
Своєю чергою, члени делегації заявили, що візит не має політичного підґрунтя.
Ми їдемо туди на релігійні заходи, – сказав один з міністрів.

Він додав, що нинішня криза в польсько-українських взаєминах не може бути приводом того, що польська влада відмовиться від вшанування пам’яті убитих в Україні поляків.
Нагадаємо, меморіал у Гуті Пеняцькій установили 12 років тому на згадку про вбитих поляків у часи Другої світової війни. На початку січня 2017 року невідомі підірвали цей меморіал та розмалювали його нацистською символікою. Його відновили протягом місяця коштом місцевої громади. Через два місяці після цього інциденту невідомі розмалювали образливими надписами та нацистською свастикою меморіал розстріляним у роки Другої світової війни полякам у колишньому селі Гутя Пеняцька.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити