image
 |  0 23 Лютого 2018 | 12:11

Теперішня влада не хоче чути родину Героя Небесної Сотні, – брат загиблого на Майдані

Цьогорічне вшанування Героїв Небесної Сотні перетворилося у незручну формальність із боку влади.
Таку думку висловив у мережі Фейсбук брат Героя Небесної сотні Василя Мойсея Роман Мойсей.
«Я про цьогорічне вшанування Героїв Небесної Сотні, яке перетворилося у незручну формальність з боку влади. Коли був живим міський голова Луцька Микола Романюк, місцева влада телефонувала до родин загиблих на Майдані Героїв Небесної Сотні і запрошувала на заходи. А тепер навіть «добрий день» людям не кажуть... Квіти поставили... Ось такі ура-патріоти при владі у місті. Напевно вони дуже зайняті тим, як би втриматися у зручних кріслах і на посадах. Більшу увагу звертають на жирні майнові та земельні питання. Як щось «порішати» для своїх людей. А питання свідомості для них є пустим місцем», – написав у мережі Фейсбук брат Героя Небесної сотні.

Також Роман обурюється через те, що ці заходи для теперішньої влади стали неначе елементом відбувальщини.
«Нас просити не треба. Ми і самі приходимо. Ліцею честь і хвала - молодці! Але, коли стоїш на морозі, бере своє. Розумієш, чим для цієї влади, яка прийшла на крові Майдану, експлуатуючи патріотичні гасла, є звичайні українці. Бачите, «ВЛАДУ» чекаємо... Прийшов через 15 хвилин, спізнився. І 15 хвилин тривали заходи з вшанування пам'яті. Ні слова, ні шани батькам за Героя. А потім мовчки пішли. І це люди, які керують містом...
Я розумію: їхні слова Василя з могили не підіймуть. Але все ж могли сказати пару слів підтримки родині і громаді. А тут мовчок. Мовчать напавне, щоб себе не скомпрометувати. Або бояться реакції людей, перед якими треба звітуватися за зроблене. А сказати то нема чого. А що, як влада зміниться. Раптом агресор прийде. Йому такі пристосуванці-перебіжчики дуже знадобляться. Цінні кадри для продовження політики грабунку і визиску України. А тут і нові підростають, бачачи навколо фальш, брехню і подвійні стандарти. Тому ми й далі тупцюємо на місці, втрачаючи дорогоцінний час», - прокоментував пам'ятні заходи Роман Мойсей.

Він також наводить невтішне порівняння з власних спостережень, як вшановують своїх героїв у сусідній Польщі.
«Як думаєте, чому наші сусіди поляки дозволяють собі зневажати українців і вказувати, як нам трактувати власну історію? Та тому, що наша влада зневажає наших героїв, нам байдужа наша країна і її Герої. Будучи одного разу у Польщі, нас повели в музей їхнього Героя Адама Малиша. Він – польський стрибун на лижах з трампліна, чотириразовий чемпіон світу. Про його досягнення говорилося з великою шаною. Видно, як поляки шанують своє!» – зауважує Роман Мойсей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити