image
 |  0 23 Лютого 2018 | 12:29

Україна за минулий рік виконала менше 50% завдань за Угодою про асоціацію з ЄС

Найменше зобов'язань виконала Верховна Рада.
Про це 23 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Віце-прем'єр-міністр із питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє, що Україна виконала угоду про асоціацію з Євросоюзом на 41%. Про це вона сказала на конференції «Підсумки імплементації угоди про асоціацію з між Україною і ЄС за 2017 рік і подальші плани».
Якщо говорити мовою дуже умовної статистики, ми можемо говорити про те, що за минулий рік Верховна Рада виконала свої євроінтеграційні зобов'язання на 30%, уряд - на 42% і інші центральні органи виконавчої влади на 50%. Це означає, що загалом Україна за виконанням угоди про асоціацію просунулася за нашими підрахунками на 41%, - сказала віце-прем'єр.

З її слів, зроблена робота з виконання угоди свідчить про необоротність впроваджених урядом процесів.
Як повідомляли «Українські Новини», 25 жовтня Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо виконання угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом.
План визначає більш як 2 тис. конкретних завдань з виконання положень угоди про асоціацію й більше 5 тис. заходів з їх реалізації.
Угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом набула чинності 1 вересня 2017 року. Порошенко впевнений у перспективі членства України в ЄС в 2021.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити