image
 |  5 23 Лютого 2018 | 18:40

В Україні врегулювали механізм монетизації субсидій: подробиці

Уряд України затвердив правила монетизації компенсацій на оплату ЖКП на рівні підприємств-постачальників послуг.
Про це 23 лютого 2018 року повідомляє сайт «Domik.ua».
Як стало відомо, рішення було прийнято на засіданні кабінету міністрів України від 21 лютого 2018 року. У прес-службі уряду повідомили, що проект змін монетизації субсидій був розроблений міністерством фінансів після обговорення з представниками Мінсоцполітики, Мінрегіону, Казначейства, ОСББ / ЖБК.
Схвалений документ удосконалює механізм перерахування субвенції з державного бюджету на оплату пільг і житлових субсидій. Це вирішує ті проблемні питання, які за результатами моніторингу роботи системи, проводить Мінфін, виникали в учасників процесу з 1 січня цього року. Постанова набирає чинності з дня його опублікування і застосовується з 1 січня 2018 року, - повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України.
Згідно з ухваленим рішенням, розрахунки за спожиті ЖКП в багатоквартирних будинках з ОСББ / ЖБК будуть здійснюватися на підставі інформації управлінь соцзахисту щодо пільг і субсидій, але не вище фактичного споживання. За такою методикою буде нараховуватися плата за такі ЖКП:
утримання будинків і прибудинкових територій;
управління багатоквартирним будинком;
вивезення побутових відходів та рідких нечистот.
Казначейство буде перераховувати кошти на рахунки в банківських установах, а терміни перерахування скоротили.
У Мінфіні повідомили, що компаніям, які надають послуги з водопостачання та водовідведення дозволено спрямовувати кошти на оплату питної води, купленої для централізованого постачання споживачам.
Для постачальників централізованого теплопостачання передбачена можливість використовувати кошти на придбання енергоресурсів, необхідних для надання послуги з централізованого постачання гарячої води.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити