image
 |  0 24 Лютого 2018 | 14:55

Канада, США і Чехія бойкотуватимуть Кубок світу з біатлону в Росії

Асоціації біатлону США та Чехії оголосили про бойкот березневого етапу Кубка світу з біатлону, який пройде в російській Тюмені.
Про це 24 лютого 2018 року повідомляє сайт «hromadske.ua».
У заяві американців йдеться, що Росія не відповідає кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства, а спортсменам, які приїжджають в країну, загрожує небезпека.
Також Федерація біатлону США вважає «неприйнятним» рішення проводити Кубок світу в Тюмені.
У грудні минулого року про бойкот змагань у Тюмені повідомила канадська збірна. Біатлоністи заявили, що не довіряють російській антидопінговій системі.
У лютому Міжнародний союз біатлоністів залишив Росії право на проведення етапів Кубку світу.
5 грудня 2017 російську збірну відсторонили від участі в Олімпійських іграх 2018 року в Південній Кореї через допінг-скандал. Російські спортсмени, у крові яких не виявили заборонених речовин, були допущені до змагань під нейтральний прапором.
Згодом у допінг-пробі російської бобслеїстки Надії Сергєєвої виявили заборонений препарат триметазидин. Спортивний арбітражний суд  дискваліфікував спортсменку та анулював її результат на Олімпіаді. Вона разом з партнеркою Анастасією Кочержовою посіли 12 місце під час змагань з бобслею.
Допінг-тест дав позитивний результат й у російського керлінгіста Олександра Крушельницького. Спортивний арбітражний суд позбавив Крушельницького та його партнерку бронзової медалі. Нагороду в дабл-міксі тепер отримають норвезькі спортсмени.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити