image
 |  5 24 Лютого 2018 | 16:45

У фінському місті Турку під шкільним спортзалом випадково знайшли середньовічне місто

Виявити дивовижну знахідку вдалося під час капітального ремонту спортивного залу.
Про це 24 лютого 2018 року повідомляє сайт «Сьогодні».
У фінському місті Турку під спортзалом місцевої школи знайшли місто часів Середньовіччя. Виявити дивовижну знахідку вдалося під час капітального ремонту.
Займаючись проведенням капремонту в середньому навчальному закладі, під підлогою спортзалу в Турку знайшли середньовічне приміщення. Раритет вразив людей своїм рівнем збереження, а також масштабами.
Археологи прийшли в подив, коли дізналися, що фундамент зберігся досить добре. Розкопки дали уявлення про різні кімнати і підвальні корпуси. Вчені зраділи знахідці, адже, як правило, вдається виявити незначні частини будинків, але в це раз їм пощастило – тепер експерти стануть вивчати цілі сходи і коридори.
Школа, де проходять розкопки, заснована в XIII столітті і є шведсько-мовної гімназією. Навчальний заклад знаходиться в будинку, побудованому в приміщенні реконструйованого після пожежі 1827 року. Тоді велика частина міста була зруйнована і опинилася під землею.
Нагадаємо, раніше в Японії будівельники натрапили на саркофаг войовничого самурая. За словами експертів, могила містить більше артефактів, ніж будь-яке інше поховання в Осумі. Поруч зі скелетом дорослого чоловіка, зростом 170 см, знаходилося близько 20 видів зброї: самурайські мечі, спис, стріли і бойова сокира.
Також повідомлялося, що археологи виявили величезну піраміду на дні Тихого океану.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити