image
 |  2 24 Лютого 2018 | 13:55

У Нацполіції заявили, що роздягання журналісток у суді було законним

Правоохоронці, які проводили додатковий огляд жінок в Оболонському районному суді міста Києва перед початком розгляду справи щодо колишнього президента Віктора Януковича, діяли в рамках закону.
Про це 24 лютого 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Про це написав спікер Національної поліції Ярослав Тракало на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
Щодо дій поліції в Оболонському суді, то заходи по забезпеченню безпеки проводилися винятково відповідно до ст. 29 ЗУ «Про Національну поліцію». А поверхневий огляд жінок – у суворій відповідності з ч. 3 ст. 34 Закону України «Про Національну поліцію»: «Поверхнева перевірка здійснюється поліцейськими відповідної статі…» - написав він.

Також Тракало зазначив, що жінок просили лише розстебнути верхній одяг.
Жінки-поліцейські просили жінок, які виявили бажання бути присутніми на цьому судовому засіданні, – розстебнути верхній одяг (нічого більше!). Під час цих заходів було виявлено представницю одного з громадських рухів, яка мала на меті виразити свій протест в доволі епатажний спосіб. З нею провели роз’яснювальну бесіду і відпустили, - пояснив він.

Як повідомляли «Українські Новини», комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики має намір розглянути ситуацію з оглядом правоохоронцями журналісток при вході в Оболонський райсуд Києва.
Представник міжнародної організації «Репортери без кордонів», виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк також заявив, що за кордоном вибухнув би мега-скандал з подальшим звільненням чиновників, якби ситуація з оглядом правоохоронцями журналісток сталася там.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити