image
 |  4 24 Лютого 2018 | 19:12

У вольєрі Воротнівського лісництва з’явилася вагітна самка дикого вепра (ВІДЕО, ФОТО)

Вагітну самку дикого вепра днями працівники державного підприємства «Мисливське господарство «Звірівське» із сусідніх лісових масивів переселили у місцевий вольєр Воротнівського лісництва.
Про це 24 лютого 2018 року повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.
[embed]https://youtu.be/o-HHztNtQiY[/embed]
Вольєр площею 9,2 га збудований два місяці тому, в ньому мешкають лані – 2 самці та 13 самок.
Лісівники переконані, що майбутній мамі з її потомством у вольєрі буде безпечніше. Адже у цей особливий період вагітна тварина потребує охорони від хижих звірів, безпритульних собак…
Вага тварини приблизно 150 кілограмів, віком – від 4 до 5 років. Коли молодняк у вольєрі підросте, дику родину лісівники випустять у природу.
Як розповідає директор державного підприємства Сергій Смічик, кабанці, яких в місцеві ліси не так давно поселили, нині добре прижилися. Лісівники їх підгодовують, дбають, щоб на підгодівельних майданчиках було вдосталь зерновідходів, кукурудзи та інших кормів.
До слова, тепер у Воротнівських лісах багато поціновувачів дикої фауни. Люди  з бажанням приїжджають сюди, щоб відпочити. Вони з цікавістю спостерігають за ланями, фотографуються…
Трапляються випадки, коли дикі кабанці йдуть до рук…

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити